17 Mart 2009

Mümessiller Kararlı ! Karanfil Dağıtmaya Devam!


Adıyaman Tıbbi Mümessiller Derneği’ne kayıtlı bir grup mümessil, halkın mümessillere bakış açısını değiştirmek amacıyla başlattıkları karanfil hareketini sürdürüyor.
Daha önceden Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesinde hastalara karanfil dağıtan Tıbbi Mümessiller, bu kez Adıyaman Devlet Hastanesinde hastalara karanfil dağıtarak harekâtlarına devam etti.
Adıyaman Tıbbi Mümessiller Dernek Başkanı Serkan Özkan, amaçlarının kendilerine karşı olan önyargıları kırmak istediklerini belirterek, diğer hastanelerde de aynı uygulamayı yapacaklarını söyledi.
Özkan, mümessillerinde sağlı sektörünün önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Bizler yeni çıkan ilaçları doktorlarımıza tanıtıp, ilaçların doğru kullanılıp, kullanılmadığını kontrol ederek, bir şekilde hastalarımıza hizmet ediyoruz. Ancak kamuoyunda oluşan yanlış bir değerlendirme neticesinde sanki Tıbbi Mümessiller hastaların sırasını alan, onların hakkını gasp eden olarak algılanıyor. Biz bu önyargıyı kırmak için geçen yıl kurduğumuz derneğimizi aktif hale getirerek, hastalarımıza kim olduğumuzu, onlar için çalıştığımızı, amacımızın daha iyi ilaçla, daha kısa sürede tedavi olmalarını sağlamak olduğunu anlatacağız.”
Özkan, “Bunun için öncelikle 82. Yıl Devlet Hastanesinde başlattığımız uygulamayı, diğer hastanelere de yaygınlaştırarak Adıyaman Devlet Hastanesinde devam ettik. Böylece Tıbbi Mümessillere olan önyargının kırılmasına çalışacağız. Karanfil Harekâtı dediğimiz bu yaklaşımın olumlu neticelerinin alınmasını bekliyoruz” dedi.